Radioterapia este o metodă de tratare a cancerului prin iradiere. În timpul radioterapiei, celulele canceroase sunt degradate până în punctul în care nu se mai pot vindeca și mor. Celulele tegumentare din zona iradiată vor fi și ele deteriorate, în general, însă, acestea se vindecă mai ușor decât cele canceroase. Însuși faptul că pielea începe să se refacă este un semn că a fost deja afectată. Adeseori, acestui fenomen îi sunt asociate simptome precum roșeaţa, uscăciunea sau pruritul.

Afecțiuni ale pielii cauzate de radioterapie

 • În jurul cicatricelor rezultate după intervenții chirurgicale
 • În cazurile în care radioterapia a fost precedată de chimioterapie
 • Tratamentul cu citostatice combinat cu radioterapie
 • Zone ale corpului unde afecțiuni ale pielii apar mai frecvent, precum:
  • Zona inghinală
  • Axilă
  • Sub sâni
  • Zona din jurul mamelonului
  • Crăpătura feselor


Probleme ale pielii cauzate de iradiere

În timpul tratamentului cu radiaţii pielea este deteriorată, iar zona expusă poate dezvolta diverse afecțiuni (radiodermatită). Într-o primă fază, pielea se va înroși, pentru ca ulterior să devină uscată, să apară mâncărimi, să se descuameze sau să apară senzaţia de arsură. În cele din urmă, se pot forma bășici sau leziuni.

Debutul afecțiunilor pielii

Efectele mai reduse asupra pielii precum roșeața, pruritul sau senzația de arsură apar, de obicei, la aproximativ două săptămâni dupa prima ședință de radioterapie. Persoanele cu piele sensibilă pot manifesta aceste simptome mai devreme. După această perioadă, reacțiile pielii se vor înrăutăți gradual și vor deveni mai problematice.

Sfârșitul problemelor pielii

În general, reacțiile și afecțiunile pielii dispar după patru până la șase săptămâni de la încheierea radioterapiei, chiar dacă pielea a fost deschisă. Zonele cu pigmentaţie diferită își recapătă, gradual, coloritul iniţial, chiar dacă, în unele cazuri, pielea rămâne puţin mai închisă la culoare.

Severitatea afecţiunilor cutanate

Pentru identificarea severitaţii problemelor pielii după iradiere a fost conceput un sistem de măsurare. Cu cât gradul este mai mare, cu atât mai gravă este degradarea pielii.

Gradul 0:

Nici o reacție asupra pielii.

Gradul 1:

TPielea devine uscată și roșie, poate fi dureroasă și cu senzaţie de prurit.

Gradul 2:

Reacția pielii se agravează, roșeața și durerea se intensifică. Pot apărea bășici. Pielea se poate crăpa/deschide și pot apărea mâncărimi.

Gradul 3:

Apar mai multe bășici și răni. Pielea supurează abundent.

Utilizarea ALHYDRAN pentru radioterapie

Pielea suferă foarte mult atât în timpul cât și după ședinţele de radioterapie. În timpul tratamentului, pielea iradiată devine gradual mai deteriorată, manifestând diverse afecțiuni și simptome neplăcute.

ALHYDRAN are grijă de această piele vulnerabilă și deteriorată. În timpul și după încheierea radioterapiei, ALHYDRAN ajută la tratarea pielii delicate. Folosirea unei creme hidratante are beneficii clinice în tratamentul afecțiunilor pielii (radiodermatita).

ALHYDRAN reduce simptomele și accelerează refacerea pielii în timpul și după radioterapie. ALHYDRAN este ușor de aplicat, conferă o senzaţie plăcută pielii sensibile și ameliorează rapid simptomele.

Ce efecte are ALHYDRAN

 • Protejează pielea și ajută la prevenirea reacțiilor pielii
 • Reduce pruritul și roșeața
 • Reduce sensibilitatea pielii și senzația de arsură
 • Sporește flexibilitatea și previne uscarea pielii
 • Accelerează refacerea pielii deteriorate

Este ALHYDRAN adecvat îngrijirii post-radioterapie?

ALHYDRAN este un produs hidratant foarte eficient, cu efect de durată, făcut din ingrediente naturale, fără odorizanți sau alte metale, cum ar fi zincul. Ceea ce-l face ideal pentru îngrijirea pielii deteriorate în urma radioterapiei.

 

Cum ajută ALHYDRAN pielea iradiată?

ALHYDRAN protejează pielea și ajută la ameliorarea afecţiunilor cutanate. ALHYDRAN îmbunătățește flexibilitatea și accelerează refacerea pielii iradiate. ALHYDRAN nu conține zinc.

 

ALHYDRAN pe durata radioterapiei

ALHYDRAN protejează pielea. Pielea rămâne suplă (hidratată) iar celalalte simptome sunt ameliorate. Pruritul este de asemenea diminuat. Deoarece ALHYDRAN se întinde ușor, aplicarea pe pielea iradiată este simplă și nedureroasă. ALHYDRAN este absorbit cu ușurință în piele, ceea ce înseamnă că nu este necesară o curăţare suplimentară a pielii pe parcursul ședinţelor de radioterapie.

 

ALHYDRAN după tratamentul cu radiații

După tratamentul cu radiații, este importantă o cât mai rapidă revitalizare a pielii. Refacerea pielii poate dura până la câteva săptămâni. ALHYDRAN reduce rapid durerea, pruritul și roșeața, făcând tratamentul mai ușor și mai suportabil.

Exemple reale:

Următoarele exemple provin de la pacienţi care și-au tratat rănile cu ALHYDRAN.


Important:

Aceste studii de caz prezintă fotografii ale unor persoane reale, unele dintre ele suferind de afecțiuni grave ale pielii. Pozele pot fi considerate șocante. Dacă aveţi mai puţin de 12 ani și căutați informații pentru un proiect școlar, rugați un adult să privească pozele împreună cu dumneavoastră sau contactați-ne pentru informațiile adecvate.


ALHYDRAN și specialiștii

ALHYDRAN este folosit cu succes pentru îngrijirea post-intervenție a pielii degradate în Olanda, Belgia și alte țări din Europa. ALHYDRAN a fost testat clinic pe scară largă de către specialiști din diverse centre pentru tratarea arsurilor, centre de reabilitare și spitale din Europa, inclusive centrele pentru arși din Ghent (Belgia), Rotterdam(Olanda) și Bad Klosterlausnitz (Germania). Citeste mai mult…

Comandați ALHYDRAN pentru tratarea pielii

ALHYDRAN reduce simptomele neplăcute (precum pruritul), îmbunătățește elasticitatea pielii și grăbește refacerea cicatricelor.

Comandă acum