Radioterapia

Pielea trece prin multe în timpul și după radioterapie. În timpul tratamentului, pielea iradiată devine din ce în ce mai lezată. Sunt reacții la nivelul pielii și simptome neplăcute, în cele din urmă. ALHYDRAN îngrijește pielea lezată.

ALHYDRAN bestraling

Probleme ale pielii cauzate de iradiere

În timpul ședințelor de radioterapie, pielea este lezată și în zona iradiată pot apărea probleme ale pielii (dermatita radică).

  • Roșeață
  • Prurit
  • Piele uscată (descuamată)
  • Senzație de arsură
  • Pot apărea bășici și răni

În timpul și după perioada de iradiere, ALHYDRAN joacă un rol util în tratarea pielii delicate iradiate. Folosirea unei creme hidratante are beneficii clinice în tratamentul problemelor pielii.

  • Ameliorează durerea, pruritul și roșeața

  • Protejează și menține pielea suplă (hidratată)

  • Accelerează repararea pielii

Aflați mai multe despre ALHYDRAN

Review-urile clienților

Cremă excelentă și eficientă. Grozavă pentru tratamentul aplicat acasă după iradiere. Pielea mea se reface rapid.

Trudy

During and after a radiotherapy process I have used ALHYDRAN. It works great! It soothes the skin and makes the radiation area soft and supple. The scar is hardly visible anymore. I don't want anything else!

Katherine

Am avut pielea arsă în urma iradierii. ALHYDRAN este un produs grozav ce reface pielea și previne pruritul.

Aline

Ce este radioterapia (iradierea)?

Radioterapia (iradierea) este o metodă de tratare a cancerului prin radiații. În timpul radioterapiei, celulele canceroase sunt lezate astfel încât acestea nu se pot recupera și mor.

Celulele epiteliale din jurul acestora care sunt, de asemenea, iradiate, vor fi și ele lezate, însă acestea se repară singure mai bine, în general. Dacă pielea începe să se vindece singură, acesta este un semn că a fost lezată. Adesea vor fi și alte simptome, precum roșeață prurit și piele uscată.

ALHYDRAN huid na bestraling

Dermatita radică

Pe durata ședințelor de iradiere, pielea este lezată și la locul iradierii pot apărea probleme ale pielii (dermatita radică). Inițial va fi roșeață, apoi pielea adesea devine uscată și apare pruritul și descuamarea, iar apoi se creează o senzație de arsură. În cele din urmă, pot apărea bășici și răni.

Reacțiile ușoare ale pielii, precum roșeața, pruritul și senzația de arsură apar, de obicei, la aproximativ două săptămâni de la prima ședință de iradiere. Persoanele cu piele sensibilă pot avea aceste simptome mai devreme. După acest moment, reacțiile pielii se vor înrăutăți treptat și vor deveni mai problematice.

Problemele și reacțiile pielii dispar, în general, la patru până la șase săptămâni după finalizarea radioterapiei, chiar dacă au fost răni deschise. Culoarea maro sau roșu închis a pielii se estompează treptat, chiar dacă uneori pielea rămâne puțin mai închisă la culoare.

Gravitatea problemelor pielii

Pentru a identifica gravitatea problemelor pielii ca urmare a iradierii, a fost conceput un sistem de clasificare pe grade. Cu cât este mai mare gradul (0-4), cu atât este mai gravă leziunea pielii.

Gradul 0

Nicio reacție a pielii.

Gradul 1

Pielea devine uscată și roșie, poate apărea pruritul și senzația de durere.

Gradul 2

Reacția pielii devine mai gravă, iar roșeața și durerea se intensifică. Apar bășicile. Apar rănile deschise în unele locuri și pruritul.

Gradul 3

Apar mai multe bășici și răni. Rana supurează mult.

Îngrijirea ulterioară pentru pielea lezată

Pielea trece prin multe în timpul și după radioterapie. În timpul tratamentului, pielea iradiată devine din ce în ce mai lezată. Sunt reacții la nivelul pielii și simptome neplăcute, în cele din urmă.

ALHYDRAN îngrijește pielea lezată. Protejează piele, menține pielea suplă (hidratată), contribuie la ameliorarea simptomelor și accelerează repararea pielii în timpul și după radioterapie. Folosirea unei creme hidratante are beneficii clinice în tratamentul dermatitei radice.

ALHYDRAN este un produs cu efect hidratant foarte eficient și de durată. Crema este făcută din ingrediente naturale, fără parfumuri sau elemente metalice, precum zinc. Crema este plăcută, ușor de aplicat pe pielea delicată, și ameliorează rapid simptomele. Deoarece ALHYDRAN se întinde cu ușurință, se aplică ușor și fără durere pe pielea iradiată. Se absoarbe ușor în piele, așadar pielea nu are nevoie de curățare suplimentară în timpul ședințelor de iradiere.

ALHYDRAN ameliorează rapid durerea, pruritul și roșeața, făcând tratamentul să pară mult mai ușor.

ALHYDRAN

Cremă hidratantă pentru îngrijirea ulterioară radioterapiei

Aflați mai multe despre ALHYDRAN