Toatele persoanele au cicatrice în diverse zone ale corpului. Cicatrizarea este reacția naturală a corpului la o vătămare adâncă a pielii, după operații, arsuri, accidente, etc. Procesul de vindecare a corpului poate determina formarea cicatricelor.

De regulă, noul țesut cicatricial este inestetic și poate cauza disconfort și simptome neplăcute. ALHYDRAN ameliorează și repară țesutul cicatricial atât la cicatricele vechi cât și la cele recente.

Probleme ale pielii cauzate de cicatrice

Nimănui nu îi plac cicatricele. În multe cazuri, acestea provoacă disconfort și sunt deseori inestetice. Cicatricele pot provoca:

  • Prurit și durere
  • Roșeață persistentă
  • Urme îngroșate de culoare roz pe piele
  • Senzație de strângere
  • Mobilitate scăzută a articulațiilor

Ce este o cicatrice?

În zonele în care pielea este deteriorată, corpul începe un proces de refacere. Dacă doar suprafața pielii (epiderma) este afectată (de exemplu, printr-o julitură) pielea se reface singură fără probleme. Însă, în cazul rănilor mai adânci, atunci când straturile mai profunde ale pielii (derma) sunt afectate, procesul de vindecare este adesea însoțit de apariția cicatricelor. Ţesutul cicatricial nou-format este mai puțin elastic și îi lipsesc anumite caracteristici ale pielii sănătoase.

Ce cauzează apariția cicatricelor?

Deteriorarea profundă a pielii îngreunează procesul de vindecare al corpului. Apariția țesutului cicatricial este modul în care corpul reacționează. Structura acestui țesut este diferită de cea a pielii normale. De exemplu, țesutul cicatricial poate crește pe deasupra pielii normale, provocând simptome neplăcute.

Țesutul cicatricial recent închis este sensibil și nu poate regla hidratarea pielii în aceeași măsură ca pielea sănătoasă. Acest dezechilibru face ca o mare cantitate de apă să se evapore prin piele. Pentru a contracara această evaporare excesivă, corpul produce mai mult țesut cicatricial. Acest proces poate avea ca rezultat formarea cicatricelor vizibile și alte simptome neplăcute.

Cele trei tipuri de cicatrice

Cicatricele sunt, de obicei, mai puțin elastice, fiind lipsite de anumite caracteristici ale pielii sănătoase.

Cicatricele pot produce disconfort, sunt adesea inestetice și pot produce simptome ca pruritul, durerea sau mobilitatea redusă a articulațiilor. Când pielea deteriorată se închide, poate evolua în trei modalități.

BAPM_cicatrice_normale

Cicatrice normale:

Aceste cicatrice nu sunt îngroșate și sunt puțin vizibile. Cicatricele normale sunt de culoare roșu deschis sau alb. Problemele asociate cicatrizării, mai ales în primele săptămâni, includ pruritul, înroșire și/sau senzația de strângere.

BAPM_cicatrice_hipertrofice

Cicatrice hipertrofice

Cicatricele hipertrofice sunt roșii, îngroșate și întărite. Acest cicatrice apar atunci când procesul de vindecare iese din tiparul normal. Astfel, în locul unei cicatrice puțin vizibile apare un țesut cicatricial îngroșat. Cicatricele hipertrofice pot cauza prurit, durere sau o senzație de strângere.

BAPM_cicatrice_cheloide

Cicatrice cheloide

Cicatricele cheloide sunt foarte îngroșate și pot crește în timp. Acestea apar atunci când procesul de vindecare devine excesiv. Pe lângă faptul că cicatricea se îngroașă, aceasta va crește în afara marginilor plăgii inițiale. Printre simptomele acestor cicatrice se numără pruritul, durerea, senzația de strângere, iar culoarea lor este roșie (aprins) sau chiar purpuriu.

Utilizarea ALHYDRAN pentru cicatrice

ALHYDRAN ajută la îngrijirea cicatricelor prin accelerarea procesului de vindecare a pielii recent închise. ALHYDRAN face pielea mai elastică și diminuează senzaţia de prurit, roșeața și durerea. ALHYDRAN ajută la prevenirea formării cicatricelor și la reducerea celor existente.

 

Prevenirea cicatricelor

Recomandăm începerea tratamentului cu ALHYDRAN de îndată ce rana a fost închisă și copcile înlăturate. Aceasta va ajuta la menținerea elasticității pielii și îi va conferi cele mai bune șanse de vindecare. Începerea tratamentului cu ALHYDRAN în fază incipientă poate preveni problemele de cicatrizare și simptomele neplăcute.

Pentru cicatricele existente

ALHYDRAN reduce simptomele neplăcute ale cicatricelor existente precum pruritul, roșeața, durerea sau senzația de strângere. De asemenea, ALHYDRAN îmbunătățește echilibrul hidric al pielii și face cicatricele mai puțin vizibile.

Exemple reale:

Următoarele exemple provin de la pacienţi care și-au tratat rănile cu ALHYDRAN.


Important:

Aceste studii de caz prezintă fotografii ale unor persoane reale, unele dintre ele suferind de afecțiuni grave ale pielii. Pozele pot fi considerate șocante. Dacă aveţi mai puţin de 12 ani și căutați informații pentru un proiect școlar, rugați un adult să privească pozele împreună cu dumneavoastră sau contactați-ne pentru informațiile adecvate.


ALHYDRAN și specialiștii

ALHYDRAN este folosit cu succes pentru îngrijirea post-intervenție a cicatricelor în Olanda, Belgia și alte țări din Europa. ALHYDRAN a fost testat clinic pe scară largă de către specialiști și în diverse centre pentru tratarea arsurilor, centre de reabilitare și spitale din Europa, inclusive centrele pentru arși din Ghent (Belgia), Rotterdam(Olanda) și Bad Klosterlausnitz (Germania). Citeste mai mult…

Comandă ALHYDRAN pentru tratarea cicatricelor

ALHYDRAN reduce simptomele cicatricelor, îmbunătățește elasticitatea pielii și accelerează vindecarea țesutului cicatricial.

Comandă acum