Vine vara. Știi ce inseamnă factorul SPF și cum te poti proteja de radiațiile solare?Vine vara. Știi ce inseamnă factorul SPF și cum te poti proteja de radiațiile solare?

Vine vara. Știi ce inseamnă factorul SPF și cum te poti proteja de radiațiile solare?

Factor SPF 30…factor 50…factor 50+…ai multiple opțiuni când alegi o cremă de protecție solară. Dar ce înseamnă, de fapt SPF? Mulți dintre noi nu știm sau nu înțelegem clar despre ce este vorba.

Iată pe scurt ce trebuie să știi despre cremele de protecție solară:

– soarele emite radiații ultraviolete A și B

– doar radiațiile ultraviolete de tip B te bronzează sau te ard

– factorul de protecție solară SPF te protejează doar de radiațiile de tip B

– Dar: radiațiile ultraviolete de tip A sunt de asemeni nocive și pot determina cancer de piele

Cele mai multe crème de protecție solară protejează împotriva ambelor tipuri de radiații. Puteți verifica singuri acest lucru. Protecția față de radiațiile A este menționată separat pe ambalaj, alături de factorul SPF. Modalitatea în care protecția față de radiațiile UVA este menționată pe ambalaj diferă în funcție de brand. Este mai puțin clar marcată față de protecția SPF.

Există o exigență internațională de a marca clar și standardizat protecția față de radiațiile UVA pentru că în general nu se cunoaște diferența dintre cele două tipuri de radiații sau pentru că nu se cunoaște semnificația SPF.

Diferențele dintre UVB și UVA

Radiația de tip UVA este întotdeauna prezentă: trece de nori, sticlă și de straturile pielii. Radiația UVA nu bronzează pielea și nu determină arsuri. Dar radiația UVA se transformă în “radicali liberi” care determină îmbătrânirea, alergiile solare, pete pigmentare și cancer de piele.

Pe scurt: este extrem de important ca protecția prin crème de soare să fie făcută împotriva ambelor tipuri de radiații.

Radiația UV și cicatricile

Luați întotdeauna măsuri de protecție împotriva radiațiilor UV. Acest aspect este cu atât mai important dacă aveți cicatrici. Pielea ta vindecată recent este foarte vulnerabilă. Prea mult soare o poate decolora. Pielea ta de la nivelul cicatricii este arsă de soare? Acest lucru este și mai grav.

Ține cicatricea departe de soare! Acest lucru nu este întotdeauna posibil, în special dacă cicatricea este la nivelul feței. De aceea crema ALHYDRAN te protejează acum de ambele tipuri de radiații UV.

ALHYDRAN cu factor de protecție 30

ALHYDRAN este o cremă pentru cicatrici cu eficiență dovedită științific. Previne formarea cicatricilor, poate reduce cicatricile existente, și poate face cicatricile aproape invizibile.

ALHYDRAN cu factor SPF 30 te protejează acum împotriva radiațiilor UVB și în mare măsură împotriva radiațiilor UVA. În acest fel vei avea mai puține griji cu expunerea la soare a cicatricei tale. Acesta este un beneficiu extraordinar al cremei pentru cicatrici.

Aveți mereu în vedere recomandările de expunere la soare: stați la umbră cât mai mult timp; nu vă expuneți la soare în intervalul orar 12:00- 15:00, când radiațiile sunt cele mai puternice; aplicați protecție solară cu 15-30 minute înainte de expunerea la soare – și, în special, aplicați crema de protecție potrivită de mai multe ori pe zi!

Încearcă ALHYDRAN acum!