Sfaturi pentru a preveni pielea uscatăSfaturi pentru a preveni pielea uscată

Sfaturi pentru a preveni pielea uscată

Oricine poate avea piele uscată din când în când.

Pielea uscată apare când bariera tegumentului, formată din uleiuri, devine prea subțire. Acest fenomen permite apei, care ar trebui să fie reținută de piele, să se evapore. Echilibrul hidric dispare și pielea devine uscată.

Care sunt cauzele pielii uscate?

  1. Frecvență mare a dușurilor sau spălării pielii
    Apa călduță și în special cea fierbinte dizolvă uleiurile, ceea ce înseamnă că practic îndepărtează bariera naturală a pielii. Metodele de exfoliere ale pielii înrăutățesc și mai mult situația.Dușurile zilnice reprezintă de multe ori un exces. Exact ca și spălatul mâinilor cu apă prea fierbinte, de multe ori și un timp îndelungat. Pe termen lung aceste gesturi conduc la piele uscată, iritată, cu senzație de mâncărime – senzații pe care de multe ori le ai chiar după duș.
  2. Încălzire centrală în sezonul rece
    Vremea rece determină pornirea instalației de încălzire. Dar în același timp usucă aerul din încăpere, ceea ce crește riscul ca pielea dvs să se usuce.
  3. Skin complaints and ageing
    Eczema și ihtioza sunt două exemple de afecțiuni dermatologice care determină piele uscată. Îmbătrânirea, de asemeni, determină uscarea pielii deoarece pielea îmbătrânită are o capacitate scăzută de a reține apa.

Sfaturi pentru a preveni apariția pielii uscate

Din fericire poți preveni apariția pielii uscate.

Primul sfat este desigur: moderație în utilizarea dușului. Pentru multe personae renunțarea la multe dușuri este suficientă.

Un alt sfat evident: ventilați încăperile, chiar și în sezonul rece, pentru a reține umiditatea aerului. Plasați un recipient cu apă pe unitatea de încălzire, sau utilizați un container de apă special conceput pentru a fi pus pe radiator.

Folosiți o cremă

Din fericire, poți oferi pielii tale un ajutor în restabilirea echilibrului hidric pierdut. Două lucruri sunt foarte importante: hidratarea și menținerea apei de către bariera pielii.

Multe persoane folosesc crème pentru restabilirea echilibrului hidric. Acestea insă nu reprezintă o soluție completă. Cele mai multe preparate induc hidratare dar nu restabilesc echilibrul hidric. Cu alte cuvinte hidratarea dispare imediat.

Pentru a menține în echilibru hidratarea un produs trebuie sa introducă agenții hidratanți și să sigileze pielea în așa fel încât aceștia să nu iasă.

ALHYDRAN este un astfel de produs. ALHYDRAN este singura cremă cu astfel de efecte dovedite în studii independente.

ALHYDRAN hidratează, sigilează și are efect pe termen lung.