Prevenirea sau reducerea cicatricilor lăsate de coșuri

Coșurile (acnee) sunt destul de supărătoare. Ceea ce este însă cel mai neplăcut este urma pe care o lasă și care ne reamintește prezența lor. Această urmă este de fapt o cicatrice. Este posibil să prevenim aceste cicatrici sau să le reducem pe cele existente. Și tu o poți face!

Cum prevenim apariția unei cicatrici după coșuri

Poate nu știai, dar coșurile sunt de fapt mici leziuni. Asta înseamnă: Lasă-le în pace! Poți fi tentat să le storci, dar nu o face!  Poate pe termen scurt nu vor mai fi atât de vizibile, însă pe termen lung îți vor crea numai probleme! Și probleme înseamnă cicatrici. Leziunile trebuie să se vindece singure. Și asta se aplică și coșurilor!

Poți lupta cu acneea desigur, folosind o multitudine de produse disponibile. Dar ține minte că ceea ce a funcționat la unii nu va funcționa obligatoriu și la tine. Coșurile pot avea multe cauze, și alegerea tratamentului trebuie să țină cont de ce anume a determinat apariția lor.

Experimentând diverse tratamente nu este neapărat rău, dar este mai bine să consulți un specialist. În special în cazurile de acnee severă, unde specialistul poate recomanda tratament.

Pe scurt, asigură-te că nimic nu va periclita vindecarea coșurilor tale:

  • Scurtează perioada de expunere la soare
  • Nu stoarce coșurile
  • Nu îndepărta crusta care se formează în procesul de vindecare
  • Păstrează pielea cât mai curată
  • Așteaptă până cade crusta de la sine

Și ultimul sfat: imediat după ce pielea s-a închis după un coș – aplică ALHYDRAN. ALHYDRAN este o cremă care a demonstrat eficiență clinică și care este recomandată de centrele de arși și centre de reabilitare din Europa. Această cremă reduce considerabil riscul de apariție a cicatricilor după  coșuri.

Respectă aceste sfaturi și folosește ALHYDRAN – și în cele mai multe dintre cazuri vei preveni apariția cicatricilor.

Reducerea cicatricilor lăsate de coșuri

Ce mai poți face dacă deja ai cicatrici lăsate de coșuri? Poți folosi ALHYDRAN! Studiile au arătat că ALHYDRAN reduce cicatricile existente, în unele cazuri până la dispariție.