Prevenirea cicatricelor în urma arsurilorPrevenirea cicatricelor în urma arsurilor

Prevenirea cicatricelor în urma arsurilor

Formarea cicatricelor  post arsuri (sau cel puțin reducerea lor) este posibilă. Folosiți o cremă potrivită pentru cicatrici, cu aceste două caracteristici esențiale:

  1. Crema trebuie să confere hidratare
  2. Crema trebuie să sigileze pielea deteriorată

Multe creme pentru cicatrici hidratează, însă nu sigilează pielea. Acest lucru permite evaporarea rapidă și practic crema nu are niciun efect.

Stratul extern al pielii permite în mod normal un echilibru hidric perfect. Însă în momentul în care stratul extern al pielii este deteriorat, acest echilibru se strică și o cantitate importantă de apă se pierde.

Pentru ca o cicatrice să se vindece frumos are nevoie exact de umiditate. Fără umiditate o cicatrice se usucă, se desface în multiple straturi și devine pruriginoasă. În acel moment, se produce și mai mult țesut cicatriceal, care va face cicatricea și mai vizibilă.

O cremă bună pentru cicatrici restabilește balanța hidrică a pielii prin preluarea funcției stratului extern și prin sigilarea pielii. Beneficiile sunt multiple:

  • Mai puțin disconfort datorat pruritului
  • Scade formarea de țesut cicatriceal nou
  • Pielea cicatriceală este mai moale
  • Pielea dumneavoastră este mai puțin întinsă, și deci mai puțin dureroasă
  • Pielea dumneavoastră nu se mai descuamează

Crema împotriva cicatricelor Alhydran: eficiență dovedită

Alhydran are două funcții importante: hidratare și sigilarea epitelială. Crema mai are și o treia proprietate importantă: un efect de lungă durată.

Alhydran este singura cremă cu dovezi medicale priviind eficiența terapeutică rezultate în urma cercetării independente.

Nu întâmplător din ce in ce mai multe centre medicale pentru pacienți arși folosesc și recomandă pacienților lor Alhydran. Spitalul Universitar din Ghent, spre exemplu, recomandă și utilizează Alhydran în planul de tratament al pacienților arși.

Eficiența puternică a cremei Alhydran se datorează compușilor din structura sa:

–  Aloe Vera din Aruba (45% din volum) proaspătă și pură
–  Uleiuri fine
–  Ulei de Jojoba
–  Vitamine

Fiecare ingredient contribuie la o piele mai moale și la sigilarea ariilor afectate de țesut cicatriceal. Uscăciunea, durerea, senzația de rigiditate și pruritul se reduc în intensitate sau dispar.  În final, pielea ta vindecată arată mult mai bine!