Îmi pot expune cicatricea la soare?Îmi pot expune cicatricea la soare?

Îmi pot expune cicatricea la soare?

Nu. Nu expuneți niciodată cicatricea la lumina soarelui.

Când ieşiţi din casă sau mergeţi la plajă, asigurați-vă că cicatricea este foarte bine protejată împotriva luminii soarelui.

Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de cicatrici. Mai ales pentru cicatrici recente, mari și grave. De exemplu, cicatrici rezultate din accident, operație sau arsuri.

De ce nu trebuie să-mi expun cicatricea la lumina soarelui?

Cicatricea dv. recent vindecată nu poate rezista efectelelor radiațiilor ultraviolete. Prin  urmare:

• Pielea vi se arde mai repede

• Există un risc mai mare de cancer de piele

• Prea mult radiaţii pot provoca decolorarea permanentă a pielii

Cu cât cicatricea dv. este mai recentă, cu atât mai mare este nevoia de a o proteja de lumina soarelui.

Cum îmi protejez cicatricea împotriva soarelui?

Este imposibil să vă protejaţi 100% cicatricea împotriva expunerii la soare. Cu toate acestea, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a reduce expunerea la minimum:

  • Acoperiţi total cicatricile recente și mai grave purtând haine largi, nu strâmte. Faceţi acest lucru cel puțin în prima lună, sau la fel de mult timp cât cicatricea rămâne foarte colorată (roşu sau roz  închis).
  • Evitaţi soarele cât mai mult posibil. Cautaţi umbra cât mai mult posibil.
  • Aplicaţiți întotdeauna o cremă solară totală pe cicatrice. Utilizați cel puțin factor 30 și se repetaţi la fiecare două ore.
  • Reaplicaţi crema solară totală după înot (în special în mare), după ce transpirați abundent  și după ce vă uscaţi.
  • Utilizați şi la umbră o cremă solară totală. Cicatricea dv. este expusă radiațiilor ultraviolete şi la umbră!

Notă: este nevoie de 15 până la 20 minute înainte ca crema solară totală să ofere protecție completă. Aplicați-o înainte de a ieşi din casă!

Când îmi pot expune cicatricea la soare din nou?

Puteţi expune cicatricea la soare, cu atenţie, după o lună, sau de îndată ce devine roz și abia vizibilă. Indiferent de situație, folosiți întotdeauna cel puțin o cremă solară totală factor 30.

De obicei, după trei sau patru luni, puteți expune din nou cicatricea „în mod normal” la soare. Nu faceţi acest lucru fără a consulta un medic. Spre exemplu. Şi tipul de piele joacă un rol în acest sens. Cu cât pielea dv. este mai deschisă la culoare, cu atât trebuie să fiţi mai precauți.

În general: faceţi întotdeauna plajă moderat. Fiți conștienți de riscuri și acordaţi-le atenţie.

Îmi pot expune cicatricea pe un şezlong?

Sfaturile pentru plajă se aplică și şezlongurilor. Cicatricea dv. trebuie protejată în mare măsură împotriva radiațiilor ultraviolete, astfel încât trebuie să fiţi conștienţi de ceea ce faceţi. A se vedea sfaturile de mai sus din paragraful “Cum îmi protejez cicatricea împotriva soarelui?”.

PS: ALHYDRAN se combină bine cu crema solară totală. Crema solară totală protejează împotriva radiațiilor ultraviolete, în timp ce ALHYDRAN este absorbit de către cicatrice şi o tratează.