Crema pentru cicatrici: ce trebuie să obții în urma utilizării?Crema pentru cicatrici: ce trebuie să obții în urma utilizării?

Crema pentru cicatrici: ce trebuie să obții în urma utilizării?

O cremă  optimă în tratamentul cicatricilor asigură un nivel crescut de hidratare la nivelul straturilor pielii. De aceea cremele hidratante sau cele cosmetice nu sunt potrivite în tratamentul cicatricilor; chiar dacă ele oferă hidratare, nu o și mențin.

Cicatricile: de ce apar?

Cicatricile sunt un fenomen obișnuit.  Fiecare dintre noi cunoaște persoane care au o cicatrice, sau noi înșine avem o cicatrice. Nu se poate estima dacă vei rămâne sau nu cu o cicatrice în urma unui accident, sau a unei operații. Însă gravitatea cicatricei se poate aprecia. Dacă leziunile sunt profunde, atunci cu siguranță vei dezvolta o cicatrice mai greu de vindecat. Așa numiții factori de risc joacă un rol important în predictibilitatea gravității cicatricii. Dacă este lezat doar stratul superficial al pielii, de exemplu o julitură, atunci pielea se va vindeca fără probeme. O leziune mai profundă a pielii se va vindeca însă cu cicatrice. Cicatricile : funcție scăzută a pielii Cicatricea este soluția organismului de a închide o leziune cât mai repede. Organismul tău încearcă să închidă cât mai repede și mai eficient o leziune pentru a preveni infecțiile și pierderea excesivă de fluide. Din păcate, este dificil ca organismul tău să repare pielea în întregime daca leziunea este profundă și afectează dermul. Pentru a închide pielea cât mai repede organismul trebuie să producă ceva: țesut cicatriceal. Dezavantajul unei cicatrici este chiar structura sa; calitatea nu este la fel de buna ca cea a țesutului sănătos. De asemeni, țesutului cicatriceal îi lipsesc anumite funcții. De exemplu, țesutul cicatriceal nu poate menține un bun echilibru hidric la nivelul său. Cicatricile și echilibrul hidric Cicatricile pierd foarte multă apa; prea multă! Cicatricile la nivelul cărora echilibrul hidric nu este corect determină:

  • Producere suplimentară de țesut cicatriceal. Pierderea excesivă de fluide are ca și consecință producere suplimentară de țesut cicatriceal. În acest fel, pielea se îngroașă cu scopul de a împiedica pierderea de fluide. Din păcate, mai mult țesut cicatriceal înseamnă simptome suplimentare: pielea este mai puțin elastică, se rupe și se desface.
  • Piele uscată. Pierderea de fluide de la nivelul cicatricei produce o piele uscată. Pielea uscată determină prurit, durere și descuamarea pielii.

Care ar trebui să fie beneficiile utilizării unei creme pentru cicatrici?

O cremă bună restabilește și menține pe lungă durată echilibrul hidric al pielii. Este important ca o cremă pentru cicatrici să regleze hidratarea. Exact așa cum se întâmplă pe țesutul sănătos: nici prea multă, nici prea puțină hidratare. De asemeni, o cremă bună pentru cicatrici trebuie să împiedice evaporarea de la nivelul pielii. Mai jos sunt cele 3 criterii pe care o cremă ar trebui să le îndeplinească pentru a asigura vindecarea cicatricilor.

1.   Restabilirea cu success a echilibrului hidric

O cremă bună restabilește echilibrul hidric de la nivelul straturilor pielii. Dacă acest echilibru nu este restabilit, cicatricea nu se vindecă. Cicatricea și simptomatologia pe care o generează se vor accentua daca pielea continua să piardă apă. O cremă pentru cicatrici care permite o hidratare sau o evaporare prea accentuate face pielea vulnerabilă. Acest lucru se întâmplă pentru că pielea devine prea moale sau pentru că pielea nu respiră bine.

2.   Menținerea de lungă durată a echilibrului hidric

Dacă crema acționează pentru o perioadă scurtă de timp, o dată cu stoparea efectului, pielea va începe să piardă din nou fluide. Ca să protejați cicatricea împotriva pierderii de fluide, veți avea nevoie de o cremă care să acționeze pe termen lung. În acest fel practic veți preveni formarea de nou țesut cicatriceal și înrăutățirea simptomatologiei.

3.   Existența dovezilor cu privire la eficiență

În alegerea unei creme pentru cicatrici este important să vă întrebați dacă sunt suficiente dovezi care să ateste că produsul este într-adevăr eficient.

Crema pentru cicatrici ALHYDRAN

Așa cum ați citit mai sus, o cremă pentru cicatrici nu este întotdeauna eficientă în terapia cicatricilor! Crema pentru cicatrici ALHYDRAN îndeplinește toate criteriile care fac dintr-o cremă pentru cicatrici una cu adevărat eficientă în restabilirea echilibrului hidric de la nivelul țesutului cicatriceal. Și ALHYDRAN are o eficiență dovedită științific. Pentru mai multe informații despre crema pentru cicatrici ALHYDRAN accesează următoarele link-uri: