The scar cream can be used after eyelid surgeryThe scar cream can be used after eyelid surgery

Crema pentru cicatrici poate fi utilizată după chirurgia pleoapei

Ați suferit o intervenție chirurgicală la nivelul pleoapei? Dacă da, atunci puteți considera utilizarea unei crème pentru cicatrici. Dacă există un loc unde nu vreți să aveți cicatrici, atunci acesta este în jurul ochilor! La urma urmei este zona care captează atenția.
Există un risc real de apariție a cicatricilor în urma intervențiilor chirurgicale de la nivelul pleoapei. Chiar și intervențiile minore se pot solda cu formare de cicatrici.

Chirurgul dvs face, desigur, toate eforturile pentru ca acest lucru să nu se întâmple: face incizia în pliurile naturale ale pleoapei, așa încât daca se întâmplă să se formeze cicatrici acestea nu se vor vedea.

Nu vă îngrijorați de cicatricile vizibile, hematoamele sau umflăturile rezultate imediat în urma intervenției chirurgicale. Acestea sunt normale. Hematoamele și umflăturile dispar după 2 săptămâni la aproximativ 70% dintre pacienți. Dar alți pacienți trebuie să aștepte pnă la 6 luni pentru o recuperare completă.

Repararea naturală

Cicatricile, oricum, necesită o perioadă mai lungă de recuperare: cel puțin 6 luni, până la 2 ani! Din fericire, pielea din jurul ochilor are o capacitate de autorecuperare puternică. La modul general, aceasta este zona de piele cu cea mai mare capacitate de autovindecare. În timpul primelor luni, pielea roșie devine roz. După un an pielea își recapată culoarea normală. După doi ani, cicatricea devine aproape invizibilă.

Recuperarea naturală după corecția pleoapei poate fi uneori dezamăgitoare

Uneori recuperarea te poate dezamăgi: există o tensiune la nivelul cicatricei sau nu este vindecată complet sau se inflamează. Aceasta poate fi cauzată de fumat, dar uneori cauza este genetică.

Este important atunci să folosiți cremă pentru cicatrici.

Folosiți cremă pentru cicatrici după corecția pleoapei atunci când

  • Nu există nici o îmbunătățire după o lună
  • Cicatricea este îngroșată sau deformată
  • Nu ești sigură că se va forma o cicatrice

Poți începe să folosești o cremă bună pentru cicatrici imediat după intervenția chirurgicală. Chiar dacă nu există o cicatrice, crema are efect pozitiv întrucât grăbește vindecarea. Si așa cum afirmă și medicii:

Este mai ușor să previi o cicatrice decât să o vindeci!