Crema pentru cicatrici: adevărul din spatele mesajelor de marketingCrema pentru cicatrici: adevărul din spatele mesajelor de marketing

Crema pentru cicatrici: adevărul din spatele mesajelor de marketing

Să presupunem ca o cicatrice te deranjează, sau ai o cicatrice care nu arată bine. Cum procedezi? Desigur vei căuta cea mai potrivită cremă pentru cicatrici. Probabil la început vei căuta informații pe internet, apoi probabil vei întreba prietenii sau vei merge să cauți un sfat într-o farmacie. Rezultatul căutărilor tale va fi probabil o multitudine de informații despre care te vei întreba cât sunt de adevărate. În acest articol vei citi despre adevărul din spatele mesajelor de marketing referitoare la cremele pentru cicatrici.

Efecte benefice și de lungă durată

Care este cea mai bună cremă pentru cicatrici

Una din cele mai importante problema a cicatricilor nu poate fi observată: deshidratarea pielii de sub cicatrice. Evaporarea exagerată de la nivelul straturilor pielii determină extinderea, uscarea si exfolierea cicatricei, și accentuarea simptomatologiei. Simptomele care apar sunt următoarele: prurit dureros, roșeață permanentă, și întinderea cicatricei. O cremă eficientă va preveni deshidratarea. O cremă eficientă nu doar va restabili echilibru hidric de la nivelul pielii, dar va și menține acest echilibru pe termen lung.

Din păcate, sunt dificil de gasit informații potrivite și de încredere. Ambalajul unei creme pentru cicatrici nu oferă informații despre cât de “eficientă” este acea cremă. Chiar și pe internet este greu să găsești informații despre durata efectului unei astfel de creme.

Oricum, vă sfătuim să vă concentrați asupra acestor 2 efecte (hidratare eficientă și de lungă durată). În general, este corect să faceți următoarea presupunere: dacă o broșură sau un site nu fac precizări cu privire la modul în care o astfel de cremă acționează, atunci înseamnă că nu este nimic de spus despre asta.  De asemeni, întotdeauna verificați dacă mesajele transmise au la bază cercetări independente.

Ați prefera să utilizați o cremă pentru cicatrici care nu numai pretinde dar și dovedește eficiența sau preferați să credeți orbește tot ceea ce este publicat?

Concentrația compușilor

Companiile sunt obligate să menționeze pe ambalaj lista compușilor cremelor pentru cicatrici. Din păcate, nu este întotdeauna clar care este concentrația fiecărui compus. Evident este necesar să cunoaștem concentrația fiecărui compus, deoarece acțiunea unui compus aflat în concentrație scăzută va fi una redusă, cu un effect scăzut sau chiar absent.

Când alegeți un produs pentru cicatrici trebuie să știți că este obligatoriu să se regăsească pe prima poziție a listei compușilor, acel compus care are cea mai mare concentrație. De asemeni, evident, compușii cu cea mai mica concentrație se vor regăsi la finalul listei. Aceștia din urmă vor avea probabil cel mai redus efect.

Știați că apa este compusul cu cea mai mare concentrație în majoritatea produselor pentru cicatrici? Dar care este efectul apei asupra cicatricilor și asupra simptomatologiei create de acestea?

Testat dermatologic

Propoziția “Acest produs este testat dermatologic” este un slogan pe care îl auziți frecvent la radio sau TV. Ce înseamnă de fapt? Spune ceva despre eficiența produsului pentru cicatrici? “Testat dermatologic” înseamnă de fapt că produsul respectiv a fost testat din punct de vedere al reacțiilor pe care le poate genera la nivelul pielii. Uneori reacțiile de la nivelul pielii pot fi generate de unul dintre compusii produsului. Așa încât produsele sunt testate pe voluntari sănătoși.

Testat dermatologic nu spune nimic despre eficiență. În realitate nu spune absolut nimic despre crema pentru cicatrici. Nu vă lăsați induși în eroare de acestă afirmație!

Ambalaj etanș

Multe dintre cremele pentru cicatrici conțin antioxidanți (de exemplu vitamina E sau vitamina C). Antioxidanții interacționează cu oxigenul și în timp devin ineficienți. Când cumpărați o cremă pentru cicatrici, verificați dacă ambalajul este etanș; de exemplu sigilat. Asta garantează ca produsul este eficient în momentul în care îl cumpărați.

Substanțele iritante

Încercați să evitați substanțele iritante care nu sunt necesare, cum ar fi parfumurile. O cremă frumos parfumată nu va face cicatricea dumneavoastră mai atractivă. Mai degrabă generează  iritarea pielii.

Identifică compușii cremei pentru cicatrici

Chiar dacă anumiți compuși au un efect dovedit asupra cicatricilor, nu înseamnă că o cremă care conține acei compuși este întotdeauna eficientă. Efectul cremei depinde de produs ca și întreg. Care sunt ceilalți compuși și care este concentrația lor? Singura metodă prin care poți afla dacă o cremă pentru cicatrici este sau nu eficientă este să cercetezi, și cea mai elocventă cercetare este cea științifică. Dacă există cercetare științifică, atunci rezultatele sunt cu siguranță publicate.

Crema pentru cicatrici ALHYDRAN

Crema pentru cicatrici ALHYDRAN are evidențe științifice priviind eficiența. Crema are un efect dovedit și de lungă durată. ALHYDRAN are cea mai mare concentrație de Aloe Vera. Peste 55% Aloe Vera, este concentrația cea mai mare pe care o are un produs pentru cicatrici. Nu concentrat de Aloe Vera, ci Aloe Vera pură. ALHYDRAN nu conține parfumuri, și este ambalat etanș în așa fel încât efectul antioxidanților este unul maxim.