Corecția unei cicatrici pe față sau pe abdomen: opțiunile taleCorecția unei cicatrici pe față sau pe abdomen: opțiunile tale

Corecția unei cicatrici pe față sau pe abdomen: opțiunile tale

Ai o cicatrice pe față sau pe abdomen (sau oriunde pe corp) și vrei să scapi de ea? Iată câteva metode:

1. Corecția unei cicatrici printr-o intervenție chirurgicală

Corecția unei cicatriciChirurgul exicizează cicatricea. Uneori este necesar transplantul unei mici porțiuni de piele pentru a inchide leziunea rămasă în urma îndepărtării cicatricei.

Sunt rare situațiile în care chirurgia este prima opțiune. Chirurgia – de fapt crearea unei noi leziuni – pare lipsită de sens. Există un risc destul de mare ca cicatricea rezultată în urma intervenției chirurgicale să fie chiar mai mare. Chirurgia este de obicei ultima opțiune, când toate alternativele de tratament au fost epuizate. Sau când există un motiv important cum ar fi restricția de mișcare dată de o cicatrice de la nivelul articulațiilor.

Dezavantajul chirurgiei este că procesul de vindecare trebuie reluat de la început, și pe parcurs pot apare complicații. Cum ar fi, de exemplu, sângerări sau infecții. Dacă aveți dureri la nivelul operației, înroșire, sau febră trebuie să mergeți imediat la spital.

Alte complicații sunt: deschiderea plăgii chirurgicale, durere, distrugerea țesuturilor din jur.

Aveți grijă:în cele mai multe cazuri corecția chirurgicală a unei cicatrici nu are sens. Va determina o îmbunătățire minoră a aspectului. Fiți siguri că ați evaluat corespunzător beneficiile și riscurile!

2. Corecția unei cicatrici prin injecții

Kenacort injectabil poate fi utilizat pentru tratamentul cicatricilor cheloide sau hipertrofice. Kenacort este un antiinflamator care permite cicatricei să devină matură și să se “ topească” în câteva săptămâni. Dacă este necesar, administrarea se repetă la 4 săptămâni.

Dezavantajul: “topirea” cicatricei nu este un proces controlat. În consecință, țesutul din jur poate fi tracționat și subțiat. Mai mult, cicatricea care rămâne în urma tratamentului injectabil are aspect de țesut scorojit.

Rezultatul nu este așadar ideal din punct de vedere estetic. Aceste injecții sunt folosite de obicei înainte de corecția chirurgicală.

3. Corecția cicatricei cu plasturi de silicon

Un plasture cu silicon (sau gel silicon) poate reduce considerabil mărimea unei cicatrici hipertrofice. Avantajul plasturelui cu silicon este că poate fi purtat pe parcursul întregii zile și poate fi folosit mai multe săptămâni la rând, poate chiar luni.

Avantajul gelului cu silicon este că, având consistență fluidă, poate pătrunde mai bine în neregularitățile de la nivelul cicatricei. Mai mult, gelul se usucă în 5 minute, după care poate fi acoperit cu machiaj sau haine.

Un alt avantaj al gelului cu silicon este faptul că este mai puțin invaziv decât injecțiile sau intervenția chirurgicală. Rezultatele tratamentului depind de cicatrice.

Pe lânga tratamentul cu ALHYDRAN ( vezi mai jos) vă punem la dispoziție și tratament cu silicon al cicatricilor sub brandul BAPSCAR.

4. Corecția cicatricei cu crème pentru cicatrici

O cremă eficientă pentru cicatrici este o alternativă excelentă la operații sau la injecțiile de corectare. Este mai puțin invazivă iar rezultatele în multe cazuri sunt spectaculoase.

Cei care au folosit astfel de crème pentru cicatrici vechi sau noi, de exemplu pentru cicatrici post arsuri, au raportat rezultate excepționale.

Cremele pentru cicatrici sunt folosite frecvent preventiv, în combinație cu alte metode de corecție cum ar fi chirurgia sau tratamentele injectabile.