Copilul meu are o arsurăCopilul meu are o arsură

Copilul meu are o arsură

Daca copilul tău are o arsură, păstrează-ți calmul – și citește instrucțiunile de mai jos!

Stabilește gravitatea arsurii

  • Arsură de gradul I: pielea copilului este roșie și dureroasă în zona arsurii. Acestea sunt arsuri superficiale pe care le puteți trata singuri. ( vezi mai jos în secțiunea “Arsuri de gradul I? Întotdeauna aplicați apa înainte”)
  • Arsură de gradul II: pielea copilului este roșie cu vezicule. Copilul dvs. simte durere în zona arsă. În acest caz mergeti întotdeauna la medicul de familie. Dacă arsura este întinsă pe o suprafață mare, mergeți la spital!
  • Arsură de gradul III: pielea copilului este albă/gri. Acesta este un indicator de țesut mort. Copilul simte durere la marginile zonei arse, dar nu și în interiorul zonei arse. NU îndepărtați hainele! Mergeți direct la spital!
  • Arsuri chimice și electrice: dacă copilul dvs suferă în urma unei arsuri electrice (spre exemplu în urma introducerii degetelor în priză) sau a unei arsuri chimice, întotdeauna chemați medicul de familie.

Arsuri de gradul I? Întotdeauna aplicați apă înainte!

Țineți zona arsă sub un jet de apa călduță timp de 10-15 minute. Nu acționați decât asupra zonei arse.

Îndepărtați imediat scutecul!

Dacă copilul a fost ars cu un lichid fierbinte (apă sau ceai), acesta poate rămâne în scutec. Aşadar îndepărtați imediat scutecul!

Îndepărtați hainele doar dacă acestea nu sunt prinse/lipite de zona arsă!

Îndepărtați hainele doar dacă acestea nu sunt prinse/lipite de zona arsă! Dacă hainele s-au lipit de zona arsă este foarte probabil ca gravitatea arsurii să fie mai mare decât vă așteptați! Sunați  medicul pentru un sfat!

Crema pentru cicatrici în cazul arsurii copiilor

Crema pentru cicatrici poate fi aplicată în cazul copiilor doar în arsura de gradul I, atunci când pielea este integră (fără vezicule, sau rană deschisă). O astfel de cremă va accelera vindecarea arsurii de gradul I si va împiedica formarea cicatricei).

În cazul arsurilor de gradul II și III folosiți cremă pentru cicatrici doar la sfatul medicului.