Cum îngrijim cicatricea rămasă după cezarianăCum îngrijim cicatricea rămasă după cezariană

Cum îngrijim cicatricea rămasă după cezariană

Multe femei acuză diverse simptome în urma operației cezariene. Aceste simptome pot dura un an postoperator, uneori chiar mai mult timp. Aceste simptome pot fi:

  • Roșeață
  • Prurit (mâncărime)
  • Durere
  • Umflarea sau îngroșarea cicatricei
  • Aspect inestetic al cicatricei

Sună familiar? Multe femei simt durerea ca pe o senzație de tragere/ strângere a pielii. În unele cazuri durerea iradiază în șold sau în spate. Această senzație de tragere/ strângere a pielii apare datorită faptului că pielea de la nivelul cicatricei este mai puțin suplă și flexibilă decât pielea normală.

Cum poți îngrji cel mai bine o cicatrice apărută în urma unei operații cezariene?

Indiferent de simptomele pe care le acuzi, trebuie să consulți un medic! Deși simptomele de mai sus sunt clar definite, există posibilitatea ca aceste simptome să apară datorită unei infecții. Crema pentru cicatrici ALHYDRAN, în mod sigur, nu reduce simptomele rezultate în urma unei infecții. Din fericire, există un tratament eficient împotriva cicatricei tale!. Ai nevoie de o cremă pentru cicatrici care să diminueze simptomatologia sau chiar să o îndepărteze complet, asigurând vindecarea optimă a pielii. În primul rând, este important să știți că pielea trebuie să fie complet închisă înainte de a aplica orice cremă pentru cicatrici. În acest mod se previne infecția!

Îngrijirea după inchiderea pielii:

Este optim să se aplice o cremă pentru cicatrici imediat după închiderea tegumentului. În caz contrar poate apare roșeața pielii, prurit, durere, îngroșarea tegumentului. Toate aceste simptome apar pentru că pielea nu poate reține apa pentru a se vindeca corespunzător. Deshidratarea determină decolorarea, pruritul, și bine cunoscuta senzație de strângere a tegumentului remarcată de cele mai multe dintre femei. ALHYDRAN asigură hidratarea și deci flexibilitatea, elasticitatea pielii. Vă ajută să evitați simptomele de mai sus și asigură astfel vindecarea mai rapidă. În plus, datorită efectelor sale crema pentru cicatrici ALHYDRAN împiedică formarea de țesut cicatriceal. În acest fel, cicatricea este din ce în ce mai puțin vizibilă.

Efecte dovedite

Eficiența cremei pentru cicatrici ALHYDRAN a fost demonstrată în nenumărate studii clinice. De aceea, crema ALHYDRAN este folosită în centre de arși, centre de recuperare și spitale din întreaga Europă.

Experiențele celor care au folosit ALHYDRAN

“ În urmă cu un an și jumătate am avut un accident de circulație în urma căruia am suferit multiple intervenții chirurgicale. Am avut de asemeni și un transplant de piele. Un prieten mi-a recomandat ALHYDRAN. Îl folosesc de 3 săptămâni și deja remarc îmbunătățiri în anumite zone. Cicatricile nu mai au culoare roșiatică. Am văzut îmbunătățiri de asemeni la nivelul zonelor cu piele transplantată. Este o plăcere să îl folosesc pentru că face pielea elastică și se absoarbe imediat. Am început să folosesc ALHYDRAN și pentru pielea de pe față deoarece aveam mici puncte roșii pe care am încercat anterior să le tratez cu laser. Am văzut îmbunătățiri și la nivelul feței. Voi continua să folosesc ALHYDRAN pe viitor” – Henk, Olanda

“ În primul rând mulțumesc pentru mostra trimisă. Am folosit Dermatix timp de cel puțin un an după operație. Aveam o ușoară senzație de arsură. De două săptămâni folosesc ALHYDRAN și observ că este superior. Cicatricea este mai elastică și nu mai este atât de roșie”. – Wanda, Amsterdam, Olanda

“În aprilie și octombrie 2012 am suferit 2 intervenții chirurgicale pentru introducerea unor proteze de genunchi. Fiul meu mi-a dat ALHYDRAN să pun pe cicatricile postoperatorii. Cicatricile erau îngroșate și imobile, imi era foarte greu sa mă aplec in cursul exercițiilor de recuperare. După ce am aplicat ALHYDRAN – de 4 ori pe zi la început – acest aspect s-a îmbunătățit considerabil. Chiar și ortopedul și kinetoterapeutul meu au fost plăcut surprinși de rezultat” –  Dna Baltink