Cicatricea mea îmi dă o senzație de mâncărime! Ce pot face?Cicatricea mea îmi dă o senzație de mâncărime! Ce pot face?

Cicatricea mea îmi dă o senzație de mâncărime! Ce pot face?

O cicatrice pruriginoasă poate fi neplăcută. În special cicatricile rămase în urma unor arsuri pot fi foarte pruriginoase. Din fericire, există o soluție.

Aveți grijă! Întotdeauna abțineți-vă de a scărpina cicatricea! Acest obicei înrăutățește situația pe termen lung, deși pe termen scurt poate fi eliberator. Dacă un copil sau un adult tânăr are cicatrici, trebuie luate măsuri suplimentare de a evita scărpinatul – spre exemplu prin aplicarea unui plasture sau prin purtarea de mănuși de către acesta.

Răcirea tegumentului – o soluție imediată

Răcirea tegumentului reduce senzația de iritare. Suflați aer rece asupra cicatricei sau ieșiți afară! Renunțați la a purta multe haine! Puteți, de asemeni, să folosiți gheață, dar niciodată direct pe tegument! Mai întâi acoperiți cicatricea cu un prosop și abia apoi aplicați peste acesta gheața.

Cea mai bună soluție pentru cicatricile care dau senzație de mâncărime: crema pentru cicatrici

Senzația de mâncărime dată de o cicatrice dispare atunci când echilibrul hidric redevine cel corect. Uscarea pielii este principala cauză de discomfort. Există multe crème hidratante, însă ele oferă o îmbunătățire temporară: agentul de hidratare introdus se evaporă rapid deoarece pielea și-a pierdut integritatea și prin urmare și funcția de a sigila.

Crema ALHYDRAN introduce agentul de hidratare în straturile pielii  și sigilează tegumentul în așa fel încât îl reține în interior. Mai mult, crema acționează activ în așa fel încât:

  • Pielea rămâne suplă
  • Roșeața de diminuează
  • Cicatricea se vindecă și devine mai puțin vizibilă

ALHYDRAN: beneficii dovedite clinic

ALHYDRAN a fost testat clinic de către două centre europene de arși și de un centru de recuperare:

Mai mult, atât medicii cât și pacienții arși au fost satisfăcuți de acțiunea sa rapidă. De asemeni, au remarcat cât de ușor de aplicat este această cremă pentru cicatrici.