Abcesele: cum previi cicatricile în urma unui abces?Abcesele: cum previi cicatricile în urma unui abces?

Abcesele: cum previi cicatricile în urma unui abces?

Abcesele pot lăsa în urma lor cicatrici. Prevenția nu este posibilă întotdeauna, dar poți scade riscul de a rămâne ulterior cu o cicatrice. Dar dacă totuși rămâi cu o cicatrice? Există și în acest caz soluții!

Acest articol furnizează sfaturi pentru a preveni apariția unei cicatrici în urma unui abces și despre a reduce cicatricea existentă cât de mult posibil.

Stoarcerea unui abces? Niciodată!

Nu stoarce niciodată abcesul! Nu doar vei crește semnificativ riscul de a dezvolta alte abcese, dar poti complica situația prin diseminarea germenilor în sânge.

În plus, crește radical riscul de apariție a cicatricilor. Dacă vrei sa eviți asta, nu stoarce abcesul. Nici măcar nu îl atinge!

Cum tratăm abcesele mici?

Abcesele mici dispar de la sine și nu necesită tratament medical.

Abcesele cresc, se coc și se sparg. Acest lucru permite evacuarea puroiului și vindecarea. Poate apare o cicatrice, dar minusculă. Mai mult, poți vindeca aceasta cicatrice ( vei afla cum în ultima parte a articolului).

Ai grijă ca puroiul să nu atingă tegumentul: așa previi suprainfectarea și apariția de noi abcese.

Cum tratăm abcesele mari?

Dacă ai un abces mare, atunci ai un discomfort, în special dacă este dureros. Este bine să consulți un medic. Acesta poate îndepărta puroiul printr-o mică incizie sau cu ajutorul unui ac.

Cu cât abcesul este mai mare, cu atât probabilitatea de a lăsa o cicatrice este mai mare. Citește mai jos cum poți face invizibilă o cicatrice rezultată în urma unui abces.

Tratamentul unei cicatrici lăsate de un abces

Ai o cicatrice în urma unui abces? Atunci trebuie să folosești o cremă pentru cicatrici. Nu va îndepărta cicatricea: abcesele lasă așa numitele cicatrici “scobite”. Iar o cremă pentru cicatrici nu este un filler, o cremă care să umple golul creat de abces, așa încât acest gol va persista.

Ce poate face o cremă pentru cicatrici:

  • Îmbunătățește culoarea pielii, și astfel cicatricea este mai puțin vizibilă
  • Înmoaie pielea, așa încât dispare senzația de tragere și durerea
  • Asigură reducerea discomfortului creat de senzația de mâncărime

ALHYDRAN: o cremă cu eficientă dovedită pentru cicatrici

Beneficiile ALHYDRAN au fost dovedite științific. Începe prin a aplica crema de 3 ori pe zi după ce leziunea rezultată în urma abcesului s-a închis. Vei observa imediat rezultatele!

Nu aștepta prea mult, mai ales dacă cicatricea rămasă este pe față sau pe o zonă vizibilă a corpului. ALHYDRAN poate face diferența!

De aceea ALHYDRAN este un gel-cremă folosit în toate spitalele și centrele de arși din lume pentru prevenția și tratamentul cicatricilor.