Există diferite tipuri de arsuri – de la arsurile ușoare, cauzate de expunerea la soare, la arsuri grave și extinse. Ce au toate în comun este faptul că nimănui nu-i plac, însă corpul începe să repare pielea deteriorată.

De obicei, acest proces este foarte eficient, din nefericire, nu întotdeauna. În toate cazurile, pielea afectată va avea nevoie de îngrijire suplimentară și de tratament, iar aici intervine ALHYDRAN.

Probleme ale pielii cauzate de arsuri

În multe cazuri, arsurile cauzează simptome neplăcute, disconfort și, de multe ori, sunt inestetice. Arsurile pot cauza:

  • Prurit și dureri
  • Roșeață persistenă
  • Cicatrice inestetice
  • Urme îngroșate de culoare roz pe piele
  • O senzație de strângere, de parcă pielea ar fi prea întinsă
  • Mobilitatea scăzută a articulațiilor

Ce sunt arsurile?

Pielea poate face față cu bine căldurii: gândiți-vă la o zi toridă sau la o baie fierbinte. Însă pielea nu se descurcă la fel de bine cu căldura extremă care produce arsurile. Majoritea arsurilor apar accidental, de la o cafea sau un ceai fierbinte.

O arsură nu este doar o deteriorare a pielii. O tăietură sau o julitură este dureroasă, dar se vindecă; piciorul rupt se pune într-un mulaj de gips pentru refacere. Dar când pielea este arsă, poate fi atât de degradată încât să aibă nevoie de ajutor suplimentar pentru a se vindeca, chiar și după închiderea leziunii propriu-zise.

Adâncimea arsurilor

Adâncimea arsurilor este influențată de factori precum: temperatura la care a fost expusă, cum s-a produs arsura sau timpul de expunere la căldură. Gravitatea unei arsuri este măsurată în grade. Cu cât pielea a fost arsă mai profundă, cu atât arsura este mai gravă și gradul este mai ridicat.

Trei tipuri de arsuri

Arsurile de gradul întâi:

Sunt cele mai comune tipuri de arsuri, în general, cele solare. Pielea este ușor înroșită, sensibilă și, uneori, dureroasă. De regulă, roșeața și durerea dispar în primele 24 de ore. Deoarece în cazul arsurilor cauzate de soare stratul superior al pielii nu este îndepărtat, vom avea o refacere completă.

Arsurile de gradul doi:

Arsurile de gradul doi sunt mai adânci, atât suprafața pielii (epiderma) cât și stratul mai adânc (derma) fiind afectate. Pielea este roșie, dureroasă, și pot apărea bășici. De asemenea, pot rămâne cicatrice.

Arsurile de gradul trei:

Arsurile de gradul trei sunt foarte grave. Porțiunea arsă este fie albă (în cazul arsurilor cu combustibil), fie neagră (arsuri cauzate de surse de foc). În timp, pielea devine maronie și tare. Deoarece aceste arsuri sunt foarte adânci, funcțiile importante ale pielii sunt la rândul lor afectate, iar vindecarea este foarte dificilă. Arsurile de gradul trei vor lăsa cicatrice.

Utilizarea ALHYDRAN pentru arsuri

ALHYDRAN ajută la îngrijirea arsurilor ușoare, superficiale sau adânci prin accelerarea procesului de vindecare a pielii recent închise și reducerea simptomelor neplăcute. Cu ALHYDRAN pielea deteriorată devine mai suplă, iar pruritul, roșeaţa și durerea sunt diminuate. ALHYDRAN ajută la prevenirea formării cicatricelor și la îngrijirea celor deja existente.

Arsuri și cicatrice

Arsurile profunde provoacă cicatrice. Reacţia firească a organismului este să repare pielea din zonele afectate. Dacă doar epiderma este afectată, corpul va produce un nou strat de piele. Arsurile adânci, care au afectat și derma, vor lăsa cicatrice. Dacă nu sunt tratate corespunzător, cicatricele cauzate de arsuri profunde vor avea simptome grave.

Exemple reale:

Următoarele exemple provin de la pacienţi care și-au tratat rănile cu ALHYDRAN.


Important:

Aceste studii de caz prezintă fotografii ale unor persoane reale, unele dintre ele suferind de afecțiuni grave ale pielii. Pozele pot fi considerate șocante. Dacă aveţi mai puţin de 12 ani și căutați informații pentru un proiect școlar, rugați un adult să privească pozele împreună cu dumneavoastră sau contactați-ne pentru informațiile adecvate.

ALHYDRAN și specialiștii

ALHYDRAN este folosit cu succes pentru îngrijirea post-intervenție în cazul arsurilor sau al cicatricelor cauzate de arsuri în Olanda, Belgia și alte țări din Europa. ALHYDRAN a fost testat clinic pe scară largă de către specialiști și în diverse centre pentru tratarea arsurilor, centre de reabilitare și spitale din Europa, inclusive centrele pentru arși din Ghent (Belgia), Rotterdam (Olanda) și Bad Klosterlausnitz (Germania).
Citeste mai mult…

Comandă ALHYDRAN pentru tratarea arsurilor

ALHYDRAN reduce simptomele arsurilor (cum ar fi pruritul), sporește elasticitatea pielii și accelerează vindecarea cicatricelor.

Comandă acum